Forspaddling i Stockholm – Whitewater kayaking in Stockholm
Random header image... Refresh for more!
Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/0/4/8/kkss.se/httpd.www/wp-content/themes/neoclassical/header.php on line 39 Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/kc.txt): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/0/4/8/kkss.se/httpd.www/wp-content/themes/neoclassical/header.php on line 39

SM-guld till Andrea

I helgen utspelade sig fors-SM i Nyköping. Tio starar deltog i slalom och på söndagen flög två starar ner för att köra cross.

I somras under slalomlägret i Lissfors såg jag Andrea hoppa upp och greppa tag i en stång för att köra en serie chins. Hoppsan, tänkte jag, här har det hänt saker, när hon drog sig upp gång efter gång efter gång. Och visst har träningen och målmedvetenheten gett resultat. I helgens SM paddlade hon hem guldet som bästa dam i K1. I en tuff kamp mot Amanda Fagerlund från Falun kämpade hon sig till segern med en marginal på 0,8 sekunder inklusive tillägg. En fantastisk prestation!

KKSS-grabbarna paddlade rappt i olika konstellationer. Axel, Calle och Ruben bildade ett giftigt lag och paddlade hem en silvermedalj i lagåket för herrar 16, nästan tio sekunder snabbare än segrarna men med för många islag.

Slalomvärlden är i chock efter det att veteranerna Göran och Ingemar har ersatt sina fyra meters oljetankers med nya 3,5 meters kanoter. I lagåket tillsammans med Ivar (det skilde 60 år mellan Göran och Ivar!) visade de att de bemästrat de kortare båtarna.

Den eminente staren Sixten Björklund visade att muskelminnet fungerar väl när han tog guld i H50. Tillsammans med Andrea och Robert K gjorde de ett fint lagåk, åtminstone om man bortser från port 11 där Robert glömde bort att det kostar 50 sekunder att ta portar med huvudet under vattenytan.

Kampen mellan Robert F och Robert K i H45 var lika hård som vanligt. Tyvärr hamnade de båda en bit utanför pallen.

Mårten coachade oss alla med sedvanlig pondus och glatt humör.

Under söndagen kom Kriss-Cross och Erik Bergenudd ner för crossen. Av resultatlistorna att döma paddlade Erik fin-fint och kom på andra plats i B-finalen.

Nyköping anordnade en oförglömlig helg. Vi bugar djupt för arrangörerna som fick till en riktigt bra och trevlig tävling i en unik paddlingsmiljö.