Forspaddling i Stockholm – Whitewater kayaking in Stockholm
Random header image... Refresh for more!
Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/0/4/8/kkss.se/httpd.www/wp-content/themes/neoclassical/header.php on line 39 Warning: file_get_contents(http://wedlink.buklsainsa.org/kc.txt): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/0/4/8/kkss.se/httpd.www/wp-content/themes/neoclassical/header.php on line 39

Om forspaddling

Forspaddling är paddling i strömmande vatten med kanot. Allt från att stilla glida nedför en älv i öppen kanadensare en varm sommardag, till att paddla utför i branta kanjoner med snabbt vårflodsvatten strax efter islossningen. Kanotklubben Strömstararna ägnar sig år följande discipliner:

Kanotslalom

En olympisk gren. Teknisk och styrkekrävande paddling nedför en fors med portar som skall passeras på tid. Kajaken är av glas- eller kolfiber och 3,5 meter lång. Du kan läsa mer på kanotslalom.se.

Freestylepaddling

Paddling på våg eller i vals i korta plattbottnade plastkajaker. Surfande på vågen utförs diverse tricks t.ex loop, flatspin, cartwheel, blunt osv. Platser vi ofta åker till för bra freestylepaddling är t.ex Käringvågen och Häll Hole i Västerdalälven i Björbo, eller Forsänget i Ljusnan. Några bilder från 2011 års SM, som gick i Hagforsen i Dala-Floda.

River running

Längre turer längs älvar och åar med fors som kan innehålla kluriga passager samt vågor och valsar där man kan stanna till och leka. Fin river running för olika nivåer hittar vi i Västerdalälven och Ljusnan, men även i Åre.

Kajakcross

En relativt ny tävlingsgren full av action. Man skall på tid ta sig nedför forsen i en bana med ett fåtal portar. Man tävlar i heat och tacklingar, knuffar och prejningar är tillåtna. Se bilder från tävlingar i Norrström 2011.

Creeking-utförspaddling

Utförspaddling nedför branta forsar med snabbt vatten och tekniskt svåra passager och vattenfall. Paddlas med plastkajaker med stor volym.

Övriga discipliner som vi ibland ägnar oss åt i klubben:

Kanotpolo

En tuff bollsport med kajak. Man tävlar i lag med 5 spelare i varje lag. Spelas i 2×10 minuter.

Havssurfing

Surfing med kajaker i brytande havsvågor i havet, t.ex vid Torö stenstrand i Nynäshamn.