Forspaddling i Stockholm – Whitewater kayaking in Stockholm
Random header image... Refresh for more!
http://www.willemhartman.nl http://www.hadesign.nl http://www.backtomusicevents.nl http://www.houseofwax.nl http://www.houseofwax.nl https://www.cowinter.com

GDPR- General Data Protection Regulation

Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU.  GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL).

För att alla medlemmar ska känna sig trygga med hur vi på KKSS behandlar era uppgifter vill vi berätta för er vad som gäller.

1. Inledning

Denna informationstext förklarar hur KKSS hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som är medlem i KKSS, eller kommunicerar med oss, t ex mail till info@kkss.se.

Din integritet är viktig för oss. Därför är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar den information som vi sparar om dig hos oss. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag eller organisationer.

Om du har några frågor om hur dina personuppgifter hanteras är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter finns i slutet av denna informationstext.

2. Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt (dvs. tillsammans med andra uppgifter) kan kopplas till dig, t ex namn, bild, personnummer, IP-adress.

3. Vilka personuppgifter hanterar vi om dig och varför?

När du blir medlem hos oss eller deltar i en kurs t ex. grundkurs eller rollkurs, hanterar vi följande uppgifter som du själv lämnar till oss:

  • Ditt namn och dina kontaktuppgifter
  • Ditt personnummer

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • Identifiera dig som kursdeltagare eller klubbmedlem
  • KKSS kan komma att använda din e-postadress för att informera om klubbverksamhet.
  • Hantering av medlemskap i föreningen
  • Föreningsadministration
  • Deltagande i föreningens träningsverksamhet
  • Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet
  • Licenshantering
  • Ansökan om bidrag
  • Sammanställning av statistik och uppföljning
  • Utbildningar arrangerade av föreningen
  • Kontakt med medlem
  • Besök på vår hemsida
  • Publicering av material på hemsida och sociala medier

Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag eller organisationer.

Rättslig grund för hanteringen: Vi hanterar dina personuppgifter med stöd i fullgörande av samtycke. Lagringstid: Vi sparar dina uppgifter så länge vi är skyldiga enligt lag.

3.1 När vi har en skyldighet enligt lag

Utöver vad som beskrivs i punkterna ovan hanterar vi i vissa fall dina personuppgifter när vi är skyldiga enligt lag, t ex på grund av vår bokföringsskyldighet, skyldigheter som följer av trafikrättslig lagstiftning, eller vid begäran från myndighet.

Rättslig grund: När vi hanterar dina personuppgifter på grund av att vi är skyldiga enligt lag gör vi det med stöd i en rättslig skyldighet.

3.2 När du kommunicerar med oss

Du kan välja att kommunicera med KKSS på många olika sätt, t.ex. mail till styrelsen@kkss.se eller info@kkss.

När du kommunicerar med oss hanterar vi uppgifter som du själv lämnar till oss t ex:

  • Namn och kontaktuppgifter
  • Information om din synpunkt, fråga eller ärende

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • Besvara frågor

3.3 Klubbens mailingslista på Yahoo

Du kan få information om klubbturer, inom- och utomhus-träning mm genom att själv registrera dig till KKSS aktualiteter. Detta är en sluten grupp där medlemmar kan posta meddelande, bilder och filmer.

Vi informerar att varken styrelse eller gruppens moderator förhandsgranskar inlägg. Det är alltid den person som skriver ett inlägg som är ansvarig för innehållet. Moderator kan dock radera olämpliga inlägg och kommentarer. Godkännande av nya medlemmar sker automatiskt utan tillsyn av styrelse eller gruppens moderator. Vid registrering kan du själv välja vilket användarnamn och mailadress du vill använda. Tänk på att när du postar till KKSS aktualiteter blir det angivet användarnamn och mailadress synliga för gruppens medlemmar. Det du skriver i mailingslista kan få spridning även utanför KKSS aktualiteter. Andra medlemmar kan sprida informationen. KKSS kan inte ta ansvar för hur gruppens medlemmar agerar.

För att avregistrera dig från lista:

kkss-paddlare-unsubscribe@yahoogroups.com

Eller kontakta:

Lagringstid: 1 år

Mer info om vad som gäller för behandling av personliga uppgifter i Yahoo grupper hittar du HÄR

6. Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Din integritet är viktig för oss och därför sätter vi säkerheten i fokus. Vi vidtar åtgärder för att skydda dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen samt etablerade riktlinjer för informationssäkerhet. Vi använder oss av onlinevertyget SportAdmin för medlemsregister.

7. Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via info@kkss.se.

  • Tillgång till dina personuppgifter – du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter och ett utdrag över vilka uppgifter som behandlas.
  • Begära rättelse – du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade
  • Begära att raderas – du har rätt att få dina uppgifter borttagna från medlemsregister

Om du vill veta mer om dataskyddslagstiftningen och dina rättigheter kan du läsa mer här

Om du skulle anse att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi dig att kontakta oss (ser paragraf för kontaktuppgifter). Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet.

8. Uppdateringar av informationstexten

Denna informationstext uppdaterades senast den 31 maj 2018 och kan komma att ändras. Om vi gör väsentliga ändringar i texten kommer vi meddela dig senast 30 dagar innan ändringen träder i kraft genom e-post, sms, eller genom att publicera en ny version på vår webbplats.

9. Kontaktuppgifter

info@kkss.se, styrelse@kkss.se

Uppdaterat 2018-05-31
/Styrelse